Sidekicks historia handlar egentligen om dig, och är både ny och gammal. Den börjar 1918 och sträcker sig genom decennier av ny kultur, politik och teknik. Den har hetat Linderoths & Co, Prinfo Linderoths, Linderoths Studio och idag heter den Sidekick by Linderoths.

Genom alla tider har vi varit ett familjeföretag. Idag är vi fjärde generationen som arbetar med tryck som hantverk, även om formen för det har förändrats genom åren. Att vi funnits så länge är för att vi har förändring i vårt DNA. Genom alla tider har ny teknik inneburit nya förutsättningar för våra kunder. Därför har vi lärt oss att lyssna och förutse deras behov. Nu är det 2024 och Sidekick är vår senaste form. Namnet är inspirerat av litteratur, serietidningar och film. Sidekick är hjältens bästis, och därför handlar vår historia om dig. Vi finns till för att stötta marknadsavdelningens utmaningar i allmänhet, men i synnerhet koordinatorerna som sitter i mitten.

Vardagshjältar behöver en sidekick

Vi säger koordinatorer, men titlarna som våra kunder har varierar. Ibland kallas de Brand Manager, Marknadskoordinator, Produktchef, CMO, Digital Marketing and Community Coordinator, Material Planner, Marknadsstrateg, Brand Communication and Project Manager, Verksamhetsutvecklare eller Digital Marketer. Men trots skillnaderna i titlar delar de alla ansvaret att navigera ett marknadslandskap som breder ut sig i snabbare takt än någonsin.

Vi kallar koordinatorer för vardagshjältar, och har bestämt oss för att göra deras minst sagt stressade vardag till wow. Kan vi dessutom stoppa en enda sjukskrivning för utmattning eller stress så har vi lyckats med något större. För rollen är utsatt, det har vi sett genom åren. Vi ser faktiskt fler sjukskrivningar i den rollen än i andra. När vi ställde frågan ”varför är det så svårt att vara koordinator idag?” var svaret tydligt. Rollen är krävande. Förutom att vara knutpunkten för kunder, leverantörer, avdelningar och ledning, ska de också hantera komplexa utmaningar. Bland svaren var det några som var återkommande:

Konsekvent varumärkesuttryck 

Hantering av flera platser eller enheter

Kvalitetssäkring på detaljnivå

Skräddarsydda mallar

Upphandling av leverantörer

Kostnadsoptimeringar

Central utrullning av justeringar

Med svaren svart på vitt kunde vi inte låta bli att ta nästa steg i vår historia, och här står vi nu som Sveriges första koordinationsbyrå™. Ska du med? To infinity and beyond!

Sidekick i siffror

Verksamma år:

Verksamma år:

106

Leverantörer i nätverk:

Leverantörer i nätverk:

100+

Hjälpta kunder:

Hjälpta kunder:

2000+

Projekt senaste tio åren:

Projekt senaste tio åren:

8000+

Förvaltade kronor sedan 2014:

Förvaltade kronor sedan 2014:

141 mn

Kontakta
Sidekick

Kontakta
Sidekick